Sari la conținut

Îți expediem comanda în maxim 24 de ore

Coș
0 articole

Blogul Articole Vanatoare

Test termoviziune IRay Xeye E2n & E3n - Partea 1 Testare si recenzie

Test  termoviziune IRay Xeye E2n & E3n - Partea 1


Testare și recenzie

 


Deși sunt aproape identice, dacă lăsăm la o parte culoarea, senzorul mai mare și dimensiunea diferită a lentilelor îl recomandă pe E3n vânătorilor care doresc precizie la distanță mare
Paul Austin face o recenzie comparativă detaliată a monoclului cu termoviziune IRay XEYE E2N și E3N 

 

Dacă le așezi unul lângă altul, vei putea compara dimensiunea reală a lentilelor. Totuși, dacă ai un buget redus, cu siguranță nu vei fi dezamăgit de E2n, care este un monoclu cu un excelent raport calitate-preț.


Ni se întâmplă destul de rar să avem trei camere cu termoviziune, pentru testare comparativă, din partea aceluiași producător dar, mulțumită Articolevanatoare.ro , am reușit să facem asta. De multe ori este dificil să faci recenzii legate de camerele cu termoviziune, atunci când stai în izolare. Mintea poate să-ți joace feste în ceea ce privește calitatea imaginii, atunci când te uiți la același obiect, după câteva săptămâni sau chiar luni.


Întrucât am putut compara cele trei produse, m-am gândit să fac un lucru diferit. Vom începe cu o privire de ansamblu asupra calității imaginii și specificațiilor tehnice ale celor două produse destinate unui buget redus, apoi vom cerceta mai îndeaproape pe Xeye E3 Max. Voi face recenzia monoclurilor cu termoviziune CLIIP CL 42 în următorul articol.


Să poți face o recenzie comparativă este, probabil, o raritate, atunci când vine vorba despre Articolevanatoare.ro. Deci, vom începe cu verificarea calității imaginii și cu funcționalitățile de bază ale E2n și E3n; sperăm să poți să-ți dai seama care dintre dispozitivele IRay este mai potrivit pentru tine.


 Textura cauciucată și designul ergonomic îți permit o utilizarea facilă, când ești în natură.

Xeye E2n și E3n


Carcasele modelelor Xeye E2n și E3n sunt identice. Diferă doar culorile: gri la modelul pentru buget redus, respectiv verde la cel care are performanțe superioare. Ambele au o textură cauciucată care permite o aderență excelentă, precum și o formă care aduce cu cea a aparatului portabil original Flir.


D.p.d.v. ergonomic, ambele dispozitive sunt excelente, sunt plăcute la atingere, iar degetele ajung ușor pe cele trei butoane de control. Butonul pentru închis/deschis și standby este situat în față.


Dacă nu luăm în considerare culoarea, singura diferență vizibilă între cele două dispozitive este lentila mai mare, la modelului mai scump. Ambele au o protecție din cauciuc pentru lentile, care atârnă, precum și un ocular sensibil, situat lângă un dop de cauciuc, care ascunde portul de încărcare USB. Dedesubt, există un punct combinat pentru funcția de termoviziune și pentru montarea trepiedului. În spate este sistemul de ajustare a imaginii; cam asta-i tot.


Exista un punct de prindere al unei cureluse sau sistem de agatare, dar nu ar fi prin intermediul frezarii situate pe punctul de montare a trepiedului dar sistemul nu este chiar un impediment atât de important, întrucât ambele dispozitive încap, cu ușurință, în buzunar.


 [Dispozitivul IRay]
Controale și funcții
După ce-i dai drumul dispozitivului, vei rămâne uimit. Pornirea durează doar câteva secunde, la ambele dispozitive. Din acest moment am fost cucerit de calitatea acestor dispozitive. Ele sunt, cu adevărat, impresionante, având în vedere raportul calitate-preț.


Așa cum îți vei da seama, ambele dispozitive sunt foarte simple în ceea ce privește funcționalitatea: nu au conectivitate Wifi, nu există imagini video sau vreo opțiune de streaming. Poți să aranjezi puțin imaginea și să alegi dintr-o paletă de cinici culori și cam atât. În schimb, vei avea imagini de mare calitate, la un preț avantajos.


Controalele nu puteau fi mai simple. Buton deschis/închis/standby, șase niveluri de luminozitate, o funcție de zoom digital, cu poziție de bază și 2x disponibil la modelul E2n, în timp ce modelul E3n oferă poziția de bază, 2x și 4x. Există opțiunea de a comuta între următoarele tonuri: ”alb fierbinte”, ”negru fierbinte”, ”alb fierbinte cu accente de roșu”, omniprezenta (dar și inutila) variantă de culori ”predator” și, în cele din urmă, un mod ”alb fierbinte cu contrast ridicat”.

O apăsare lungă pe butonul de luminozitate va recalibra senzorul. Asta-i tot!
Ambele dispozitive au focusul fix, așa că nu poți să reglezi acest lucru, dar distanța pe care o redau este extrem de mare, ambele redând o imagine clară, de la aproximativ 3,5 m până la infinit.


 Dispozitivele IRays... Funcționalități simple, dar care oferă imagini de înaltă calitate


Calitatea imaginii


După cum am mai menționat, am fost, și încă sunt, impresionat de calitatea imaginii oferite de ambele dispozitive. E3n oferă o imagine mai clară și o detectare chiar la distanță mai mare, dar nu aș ezita să utilizez E2n pentru animale mici, iepuri sau vulpi. Imaginea oferită de ambele monocluri este impresionantă, degradeuri fine, fără puncte luminoase sau imagini șterse, așa cum se întâmplă la dispozitive mai mici sau mai vechi.


E3n este superior în privința clarității imaginii, iar producătorul IRay știe cum să-și optimizeze hardware-ul. Pentru început aș fixa zoom-ul în jurul valorii 1x. Detectoarele cu termoviziune sunt menite să scruteze termenul. Ambele au zoom digital, însă E3n este superior.


La prima vedere, nu prea poți să te decizi, ceea ce înseamnă că E2n este extrem de reușit dar, cu cât mai mult le studiezi, cu atât îți dai seama că E3n este superior datorită senzorului mai mare / lentilei combo, care adaugă mai multă claritate unei imagini care are deja o calitate superioară și este bine echilibrată.


Dacă nu ești sigur că-ți trebuie un detector cu termoviziune, E2n își va face treaba cu brio, dar cred că diferența de £ 200 pentru un senzor mai mare și lentila lui E3n sunt o investiție suplimentară justificată. Dacă ne referim la funcția de detectare, imaginea acestuia din urmă este puțin mai clară, mai fină și mai precisă.


Chiar dacă sunt mai simple, dispozitivele oferă imagini de înaltă calitate, o baterie excelentă și o garanție de 24 luni, așadar liderii din domeniu încep să aibă un competitor redutabil.


Furnizor: ArticoleVanatoare.ro
IRay Xeye E2n - Preț: 4900 ron
IRay Xeye E3n - Preț: 6700 ron
Model: E2n/E3n
Rezoluție: 240x180 / 384x288
Dimensiune pixel: 17um / 17um
Frecvență: 50Hz / 50Hz
Lentile: 13mm / 19mm
FOV: 17.8x13.4 / 19.5x14.7
Display: 720x540 / 720x540
Zoom digital: x2 / x2/x4
Durata baterie: 15h / 15h
Greutate: 370g / 370g
Dimensiuni: 160mm x 62mm x 62mm/160mm x 62mm x 62mm

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
Notificare actualizare stoc
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole