Sari la conținut

Îți expediem comanda în maxim 24 de ore

Coș
0 articole

Blogul Articole Vanatoare

Solutii impotriva mistretilor

 

Gestionarii de fonduri cinegetice urmaresc un tel de gospodarire pe baze ecologice a populatiilor de fauna cinegetica, in deplina concordanta cu toti factorii stationali (mai ales cu cei antropici), cu interesele silviculturale, agricole, zootehnice precum si alte aspecte ale mediului.

         Intre diferitele componente ale biocenozei din ecosisteme existente pe teritoriul tarii noastre se manifesta numeroase relatii de concurenta care se reflecta intr-un anumit mod asupra acestora. Relatiile la care facem referire sunt in general de natura trofica si se refera la accesibilitatea la hrana. Reglarea si autoreglarea populatiilor din fauna cinegetica, concurenta inter si intraspecifica si multe alte elemente trebuie cu mare atentie urmarite de catre gestionarii fondurilor cinegetice. Suprapoluarea va duce la daune si pagube cauzate de vanatul dintr-un teritoriu.

        In ultimele decenii s-au produs grave greseli in gospodarirea vanatului, cu repercusiuni  asupra echilibrului lor ecologic. Exemple se pot oferi, cele mai concludente fiind ale ursilor si mistretilor. Densitatile de efective duc la o concurenta de hrana, resursele existente nemaiputand face fata cerintelor. Cresterea numerica a efectivelor unei subspecii, asa cum este cazul ursilor deja a creat o stare generala de perceptie negativa care vizeaza acest mamifer de mare interes faunistic. 

        Structura populatiilor in ceea ce priveste clasele de varsta ofera si ea o imagine a declinului cinegetic propagat de managementul cinegetic din ultima vreme. Evident ca pagubele si daunele provocate s-au intensifica in ultima perioada de timp.

        Optimizarea pe baze ecologice se poate face, implicand responsabilitate si asumare atat in randul gestionarilor cat si in cel al proprietarilor de terenuri cu diverse culturi.  

        Armonizarea acestor sectoare este deja o cerinta imediata. Starile confictuale existente se pot modera prin adoptarea de masuri sustenabile.

        Cervidele provoaca cojiri si vatamari, roaderi ale arborilor, intensitatea vatamarilor putand fi redusa prin masurile luate cu ajutorul unor solutii de genul Hukinol. Nelinistea din teren are efecte asupra cervidelor, ele cautand hrana mai mult noaptea. De asemenea acest fapt le tine concentrate si in anumite puncte acolo unde va exista o presiune mai puternica a acestora. De exemplu in  arborete tinere, plantatii, desisuri, prajinisuri etc. . Prin urmare, densitatea excesiva are efecte nedorite.

        Prin aceste actiuni exercitate de cervide se observa o scadere evidenta a calitatii dpdv forestier al multor specii din vegetatia locala. Spre exemplu, roaderea varfurilor, cojirile, aparitia putregaiului, diminuarea cresterilor, duc la masuri suplimentare de ingrijire si la cheltuieli de protejare pentru prevenirea pagubelor.

Noi va oferim doua alternative de stopare a impactului nedorit cauzat de mamiferele enumerate mai sus:

   

 

 

     HUKINOL                      

 

    Este  cea mai eficienta solutie de indepartare a mistretilor, a ursilor cat si a cervidelor prin efectul olfactiv al parfumului intens concentrat ce duce la o reducere semnificativa a daunelor provocate de mistreti in culturile agricole, culturi de viata de vie, regiunile de crestere a cartofilor, precum si a pajistilor, pasunilor, poienilor, terenurile naturale si gradini. 

    Flaconul are 500 ml, este cea mai concentrata solutie impotriva mistretilor existenta pe piata la ora actuala, inlocuieste fostul ARMACOL care nu se mai produce.

    Datorita mirosului foarte foarte puternic, acest repelent este cea mai eficienta solutie impotiva daunelor provocate in culturi de catre animale salbatice.

          Are o eficienta deja dovedita impotiva mistretilor, cervidelor (cerb comun, cerb lopatar si caprior) dar si a ursilor.

Solutia se impregneaza pe fasii textile, montata pe tarusi de lemn dispusi din 10 in 10 metri, un flacon de 500ml poate acoperi suprafata de protectie a unui hectar.

        Hukinol s-a dovedit a fi cel mai valoros repelent, el oferind un aport semnificativ in lupta impotiva pagubelor sau a daunelor provocate de mistreti in culturile agricole.

       Aceasta substanta este sub forma lichida, si utilizata conform specificatiilor poate reduce semnificativ pagubele provocate de mistreti.

      Stop Mistretilor

    Opriti mistretii pintr-o solutie eficace si simpla!!!

    Stop Mistretilor este unul dintre cei mai utilizati  repelenti impotriva mistretilor, datorita parfumului intens concentrat duce la o reducere semnificativa a daunelor provocate de mistreti in culturile agricole, cele cu vita de vie si regiunile de crestere a cartofilor, precum si variatele terenuri naturale si gradini.

    Flaconul este sub forma de spray, are 500 ml, cca 320 de pulverizari. Se aplica din loc in loc la distante de 8-10 m, dar si in interiorul culturii. Un flacon ajunge pentru cca. 1000 m liniari in conditiile in care se calculeaza 3 pufuri pentru fiecare impregnare. Se aplica pe o bucata de panza la o inaltime de cca. 1m.

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
Notificare actualizare stoc
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole