Sari la conținut

Îți expediem comanda în maxim 24 de ore

Coș
0 articole

Blogul Articole Vanatoare

Rolul camerelor de monitorizare cu senzor de miscare

 

Rolul camerelor de monitorizare cu senzor de miscare


Camera de monitorizare cu senzor de miscare  servește pentru a face poze și video uri folosind un aparat de fotografiat perfect mascat și construit pentru a înregistra fiecare mișcare. 

Aparatul foto digital din camera de vânătoare trebuie să aibă un interval destul de îndepărtat care să fie echipat cu un senzor de mișcare robust (PIR) și activat de fiecare urmă de căldură a animalelor sau a oamenilor. 

Camerele de vânătoare își au aplicarea între profesioniști la vânătoare, criminalistică, în zoologie, servesc, de asemenea, utilizatorilor amatori pentru a-și proteja proprietățile, cabane de la vandali.

 

Parametrii principali la alegerea unei camere de vânătoare


Luminozitate și interval: de obicei în camere găsim luminozitate standard cu lungimea de undă de 940 nm. O astfel luminozitate este invizibilă pentru oameni și animale, o puteți folosi cu cea mai mare discreție pentru a proteja proprietatea și a observa animale din district. 

Intervalul de luminozitate a camerelor de vânătoare variază între 10-25 m, concentrându-se totodată pe distanță, la care camera detectează o mișcare. La cele mai noi camere de vânătoare, raza de acțiune a senzorului de mișcare este de până la 30 de metri și raza de luminozitate de 25 de metri.

 

Evitati camere  care folosesc leduri de 850 nm, acestea emit lumina si sunt vizibile, atat de om cat si de animal.

Câmp vizual, unghi de vedere și rezoluție

La rezoluție înseamnă, că cu cât mai mulți pixeli sunt implicați în imagine, cu atât  imaginea este mai buna, ceea ce este important atunci când se monitorizează animalele sălbatice și hoții. Este suficientă o cameră de vânătoare cu o rezoluție de 12 Mpx.

 Atentie,  anumiti producatori au tendinta de a  oferi informatii eronate asupra numarului de megapixeli, mai exact cresc numarul de megapixeli artificial. Doar ca sa se delimiteze de restul, insa calitatea pozei este mai slaba.

Ce unghi de fotografiere are camera? 

La aproximativ 100° înregistrează mișcarea la o distanță de max. 5 m. Este mai potrivită pentru zone înghesuite, înguste de intrare și împrejurimile locuințelor. Pentru imagini din natură, utilizați capcane foto cu un unghi de vedere de aprox. 60 °. Acestea ating distanțe mai mari (10-12 m), imaginile sunt clare, detaliate. 

Modul 3G / 4G: Trebuie să trimiteți fotografii instantaneu prin MMS sau e-mail pe telefonul mobil? Camerele de vânătoare cu modul GPRS sunt mai scumpe, dar permit o utilizare mult mai confortabilă. Tot ce trebuie să faceți este să obțineți o cartelă SIM, date celulare și să configurați modulul.

Viteza, activarea timpului de declanșare

Trebuie să capturezi rapid, animalele din pădure sau hoții „mai atenți”? Când este detectată o mișcare nu ar trebui să fie timpul de trimitere a comenzii de activare a declanșatorului și capturarea fotografiei mai lung de 0,6 s.

-

Dimensiuni, control și sursă de alimentare

Camerele de vânătoare mai robuste au mai mult spațiu pentru stocarea bateriei și a senzorilor. Vă vor servi bine pentru monitorizarea animalelor, dar ochiul uman mai atent îi poate detecta foarte ușor. 

Modele mai mici pot fi detectate mai greu, dar nu au senzor atât de performant , nici cu spațiu pentru o baterie „mare”. O soliție poate fi propria baterie de alimentare sau sursă externă (conectată la cameră cu un cablu).

Alimentarea fără o sursă externă cu siguranță nu va rezista mult la monitorizarea frecventă și mișcarea rapidă a animalelor. Pentru clădiri mai îndepărtate, unde mișcarea este destul de excepțională, bateria vă va rezista și timp de 2-3luni.

La alegerea camerei de vânătoare trebuie să ne „concentrăm” pe următoarele criterii:

Camera de monitorizare vanat  ar trebui să se integreze  cât mai mult posibil cu împrejurimile, prin urmare, preferăm culori din natura  pentru camuflare. Când o instalați, asigurați-vă să nu fie pusă în apropierea ramurilor.

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
Notificare actualizare stoc
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole