Hultafors - Topoare făurite manual

Hultafors - Topoare faurite manual

Hults Bruk a fost fondată inițial în 1697 în Valea Hult din sud-estul Suediei. Forjarea manuală a început cu fabricarea cuielor pentru construcția de nave și pentru realizarea barelor de fier.

Mai târziu productia s-a diversificat, cu tipuri de placi metalice, lanțuri de ancoră și piese turnate, urmate de unelte lucrate de mână, cum ar fi topoarele și harleti, folosite de fermierii din regiune pentru a lucra in păduri și în agricultura.

Prin 1870, topoarele au devenit o parte importantă a producției lui Hults Bruk. Proprietarul de atunci, un fierar-șef numit Ekelund, a cumpărat două mașini noi de forjat în 1877 pentru a satisface cererea.

Sfârșitul secolului al XIX-lea a fost o perioadă turbulentă în Suedia. Revoluția industrială a adus schimbări în întreaga Europă. Ca urmare a evoluțiilor majore în toate ramurile industriale, s-a simtit nevoia de un plus de eficacitate a productiei. Importanța sporită a silviculturii și tăierea copacilor au determinat cresterea cererii de topoare si unelte necesare silvicultorilor.


Astăzi, Hults Bruk este un mix de istorie si traditie in fabricarea unor topoare de o calitate deosebita, cultura de bază nu sa schimbat de-a lungul anilor. Hultafors sarbatoreste 300 de ani de traditie si faurire a topoarelor forjate, produsele fiind numite dupa faimosii fierari din zona Hultafors, Suedia.

 

Puteti viziualiza/comanda produsele din magazinul online: https://articolevanatoare.ro

Te-ai înscris cu succes. Codul tău de Reducere este PRIETEN5 . Nu uita să îl adaugi la comandă
Această adresă de email este deja înregistrată