Sari la conținut

Îți expediem comanda în maxim 24 de ore

Coș
0 articole

Blogul Articole Vanatoare

Am testat camera cu termoviziune Xeye E 3 Max V2

Recenzia produsului XEye E3 Max V2

 

    Dețin acest E3 Max  V2 cam de 3 luni. A fost prima mea cameră cu termoviziune și pot să vă mărturisesc că este un dispozitiv revoluționar: a schimbat complet experiența mea de  vânătoare, într-o măsură cum nu mi am imaginat.

     Gama XEye oferă mai multe dispozitive portabile cu termoviziune  de ultima generatie,  ce  uimesc inca de la prima utilizare.Prețurile variază între 4900 lei - 17 000 lei.

      E3 Max este destinat distanțelor  medii si mari având mai multe funcționalități față de E3 N și E3 N +. Dispozitivul Max are un senzor vox de  o rezoluție de detectare de 384x288 și un obiectiv de 35mm. Singurul distribuitor din Romania este Hubertus Jagd SRL -Articolevanatoare.ro

        Voi trece acum la discutarea aspectele esențiale: cum se comportă pe teren? Cât de clară este imaginea? Dacă este ușor de utilizat și, desigur, dacă merită prețul de ca 10 000 ron?

    Dispozitivul vine într-o cutie simplă, nu există vreun ambalaj special. În interior există o pungă mică, instrucțiunile de utilizare și un cablu video/de încărcare. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul  Xinfared.

       E3 Max  V2 e are o textură de cauciuc și este ergonomic, ceea ce-l face ușor de manevrat. Dispozitivul este plăcut la atingere și, după puțin timp, vei reuși să găsești ușor butoanele pentru comenzi. Dispozitivul este suficient de mic pentru a încăpea în  buzunarul unei jachete și, în plus, este destul de ușor. Controlul din butoane este simplu: butonul pornit/oprit/ standby, șase niveluri de luminozitate, o funcție de zoom (cu o poziție de bază, x2 și x4), un buton de partajare video/cameră.

 

         Cel mai important aspect: imaginea. Calitatea este foarte bună, in comparatie cu alte marci deja existente la noi.  Am comparat E3 Max cu unele dintre celelalte dispozitive făcute de alte firme concurente și încă nu am găsit un dispozitiv mai bun, în această categorie de preț. Meniul este simplu și intuitiv, fără funcții complicate. Dispozitivul are o paletă cu cinci tonuri. Prefer tonul ”negru fierbinte” pentru scanare și ”alb fierbinte” atunci când examinez detaliile. Există un ton ”pasăre”; nu prea știu de ce l-au inclus, având în vedere că este identic cu ”alb fierbinte”. Zoom-ul pe imaginea de bază este bun dar, cu toate acestea, imaginea va fi din ce în ce mai neclară, odată cu mărirea zoom-ului.

         Detecția este excelenta - E3 Max concurează lejer cu unele dintre dispozitivele care au prețuri mult mai mari. Am detectat surse de căldură la distanțe foarte mari. La distanțe normale, pe timp de noapte, tonurile imaginii, claritatea și exactitatea sunt în regulă.                      Câmpul vizual (FOV), în opinia mea, este excelent.

       Unitatea are o baterie încorporată, care durează  cca 7 ore. Încărcarea se face prin intermediul cablului USB, iar dispozitivul poate fi alimentat de la un încărcător auto. De asemenea, se poate alimenta și la o baterie externă.

      Dispozitivul E3 Max V2 este versiunea noua a lui E3 max, avand un procesor mai nou,  distanta  de detectie crescuta, pixel de 12 µm , autonomie crescuta, si un spatiu de stocare de 16G.

        E3 Max are încorporat un wi-fi și un spațiu de stocare, care pot fi folosite prin intermediul aplicației pentru mobil. Aplicația este simplă și ușor de utilizat. Prin intermediul funcției WiFi, prietenii tăi de vânătoare se pot conecta cu telefoanele sau tabletele la E3 Max. Acest lucru permite vizualizarea simultană, live, a imaginilor pe care le vede utilizatorul principal. Bănuiesc că producătorii I-Ray s-au concentrat mai mult pe senzor decât pe ambalaj, marketing și aplicația de mobil și, în opinia mea, aceasta este cea mai bună alegere.

 

Înregistrare video incorporată și conexiune WiFi

Dispozitivul are un spațiu de stocare de 8Gb pe care poți salva fotografiile și înregistrările video, precum și un modul WiFi, care permite până la 4 conexiuni simultane.

Aplicația pentru iOS, Android, Pad, Laptop

Imagini de frecvență înaltă: 50Hz

Frecvența de 50Hz a imaginilor garantează că vei surprinde toate momentele interesante

telemetru  stadimetric

Grație funcției de distanță stadimetrică, prin folosirea înălțimii estimate a țintei, utilizatorul va ști distanța aproximativă până la aceasta.

Funcția Imagine-în-Imagine (PIP)

Funcția Imagine-în-Imagine (PIP) îmbunătățește calitatea prin folosirea unei opțiuni de mărire de 2x a zonei de observare, care se poate vedea în partea de sus a ecranului.

Urmărirea țintei prin termoviziune

Poți urmări cel mai fierbinte punct din imagine, automat, pentru a descoperi mai repede ținta.

Paletă cu 5 tonuri

Seria Eye oferă o paletă cu mai mult de 5 tonuri, pentru a putea să observi adevărata culoare a țintei, inclusiv: ”alb fierbinte”, ”negru fierbinte”, ”roșu fierbinte”, ”culoare” și ”evidențierea țintei”. Comutarea între tonurile din paletă se face ușori și rapid.

”alb fierbinte” ”negru fierbinte” ”roșu fierbinte” ”culoare” ”evidențierea țintei”

       E3 Max are o funcționalitate aparte prin indicatorul laser incorporat. Acest lucru este extraordinar atunci când prietenul tău nu poate distinge ceea ce vezi tu. Trebuie doar să activezi indicatorul și cei de lângă tine vor ști unde să se uite; foarte util.

      Produsul  vine insotit de o garantie de 24 luni.

    Dragilor, aceasta este opinia mea sinceră în legătură cu E3 Max dar, cu toate acestea, ideal este să încerci produsul, înainte de a-l cumpăra. 

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
Notificare actualizare stoc
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole