Sari la conținut

Îți expediem comanda în maxim 24 de ore

Coș
0 articole

Blogul Articole Vanatoare

Ce camera cu senzor de miscare sa aleg?

CUM SA ALEGI CORECT O CAMERA PENTRU SUPRAVEGHERE VANATIn prima etapa, este esential sa te gandeşti la ceea ce ai nevoie, dar şi la bugetul pe care doreşti sa-l aloci acestei investitii.

Incearca sa gaseşti si sa alegi modelul care iti ofera cele mai bune optiuni/functii corelate cu cerintele si necesitatile tale.

Acest scurt ghid te poate ajuta sa decizi intr-un mod realist ceea ce ai nevoie şi sa faci alegerea corecta in achizitia unui dispozitiv de supraveghere.  Astfel, ar trebui sa cauti o camera care sa aiba:

1.Durata de viata a bateriei cat mai lunga şi o baterie externa in cazul in care camera cuprinde şi filmulete deoarece consumul de curent creşte semnificativ in modul video.

2.Un  “trigger time” cat mai scurt.

3.Leduri infraroşu /transparente pozitionate astfel incat imaginea pe timp de noapte sa fie iluminata uniform pe toata suprafata pozei.

4.Numar MP- numarul de megapixeli nu este un factor definitoriu in alegerea unei camere de monitorizare, deoarece:

-O camera cu un numar foarte mare de megapixeli poate avea o lentila ieftina care sa nu livreze poze de cea mai inalta calitate

-Majoritatea producatorilor folosesc interpolara pentru a obtine un numar mare de megapixeli ca şi artificiu de marketing

-Interpolarea implica imbunatatirea rezolutiei native a camerei prin intermediul unui software, oferind astfel un numar mai mare de megapixeli. Acest procedeu nu mareşte nici calitatea pozei şi nici nu se poate mari poza in aşa fel incat sa fie mai detaliata. Criteriul definitoriu este reprezentat de calitatea pozei, comparand culorile, contrastul, rezolutia şi calitatea.

5.Tipurile de leduri:

Ledurile cu infraroşu te vor ajuta sa obtii poze pe timp de noapte. Aceste leduri sunt de 3 categorii:  BLIZ cu lumina alba, IR cu lumina roşie sau leduri fara stralucire numite  “no glow”.

Camerele cu lumina alba pot emite poze color pe timp de noapte, dar vor speria animalele pe timp de noapte şi va fi vizibila şi de catre om. Acestea sunt folosite intr-o mica masura de catre specialişti sau de catre cercetatori.

Camerele cu lumina roşie produc o lumina foarte slaba, sunt vizibile de catre om şi uneori sperie şi alerteaza animalele. Pozele pe timp de noapte sunt alb-negru. Dezavantajul cel mai mare al camerelor este ca şi acestea pot fi vazute de oameni.

“No glow” cu leduri IR este cel mai recomandat model deoarece nu poate fi detectat nici de oameni, nici de animale. Astfel, animalele nu vor fi speriate şi poate fi folosita şi ca o camera de securitate.

6.Trigger time

Camera de supraveghere pentru vanatoare surprinde o imagine pe baza unei combinatii de mişcare şi caldura in momentul in care cineva intra in raza senzorului de mişcare. “Trigger time” reprezinta durata de timp din momentul in care ceva intra in raza de actiune a senzorului de mişcare, pana in momentul in care camera se declanşeaza şi face o fotgrafie.

Exista şi modele cu o performanta mai scazuta care se declanşeaza cu intarziere in momentul in care un subiect intra in raza lor de actiune, astfel incat vom avea poze false care nu contin niciun subiect.

7.Recovery time reprezinta durata de timp a camerei din momentul cand face o poza şi o inmagazineaza pe SD card, fiind capabila sa faca din nou acest proces.

8.Detection Zone: aria in care camera este capabila sa detecteze mişcare.

Este foarte importanta durata de viata a bateriilor deoarece vei observa ca in timp vei economisi bani. La fel de bine puteti lua in calcul şi o camera care are posibilitatea de a o conecta la o baterie externa.

 

DE CE  TIP DE CAMERA DE MONITORIZARE VANAT AM NEVOIE?

In calitate de utilizator, vei avea nevoie de o camera care sa-ti ofere informatii primare, in sensul ca nu ai nevoie de poze de inalta rezolutie atat pe timp de zi, cat şi pe timp de noapte. Atunci, sfatul nostru este ca ai trebuinta de o camera de supraveghere vanat cu senzor din clasa economica de pret, dar trebuie sa constientizezi faptul ca pozele de pe timp de noapte nu vor fi foarte luminoase, iar calitatea lor va fi de asemenea influentata.

Doreşti o camera de supraveghere performanta care sa iti livreze poze foarte clare atat noaptea cat şi ziua? In acest caz, sfatul nostru este sa achizitionezi o camera performanta care iti va asigura imagini şi filmari video intr-o rezolutie foarte buna.

Vazand cele de mai sus, trebuie sa decizi daca ai nevoie de o camera care stocheaza informatiile pe SDcard sau de una care iti trimite poze prin intermediul email-ului/smartphone.

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole