Sari la conținut

Îți expediem comanda în maxim 24 de ore

Coș
0 articole

Blogul Articole Vanatoare

Totul despre Camerele de Monitorizare cu modul GSM

Indiferent că sunt prezentate cu titulatura de cameră monitorizare vânat, camera vânătoare, cameră de supraveghere vânat, cameră pentru pădure, cameră supraveghere pădure, cameră spion cu senzor de mişcare, cameră GSM cu senzor, cameră de vânătoare GSM, toţi aceşti termeni definesc un singur produs, şi anume o cameră autonomă din punct de vedere al alimentării la curent, care, pe baza unui senzor de mişcare, face fotografii sau video după caz şi are posibilitatea de a le transmite pe o adresă de email sau smartphone.

În mare, aceste camere au funcţii asemănătoare celor clasice care stochează informaţiile pe SD card dar în plus sunt prevăzute cu modul GSM. Acest model poate fi 2G, 3G sau 4G.

Modulul 2G este unul dintre primele module folosite pe acest tip de aparat, dar în acelaşi timp unul din cele mai frecvent folosite, deoarece în multe zone nu este acoperire 3G sau 4G. Camerele de monitorizare GSM cu modul 2G pot transmite doar fotografii. Este un modul din primele generaţii, motiv pentru care şi viteza de tranmitere este puţin mai mică.

Camerele GSM cu modul 3G sunt camere recent apărute de câţiva ani, iar spre deosebire de camerele de vânătoare GSM 2G, pot transmite atât fotografii, cât şi filmări video-uri scurte.  Este recomandat desigur să verificăm cu vânzătorul specificaţiile tehnice ale camerei. Spre exemplu, camerele de la Uovision şi SunPromise îndeplinesc aceste condiţii, ba chiar mai mult, cele 3G  au posibilitatea de a face downgrade automat în 2G când semnalul este slab. Principalele avantaje ale camerelor GSM 3G sunt viteza de transmitere superioară şi faptul că pot trimite şi video+uri.

Camerele GSM cu modul 4G: Doar câţiva furnizori au lansat în anul 2018 nişte prototipuri care se află încă în faza de test.

Ceea ce este foarte important şi demn de retinut  înainte de a achiziţiona o astfel de cameră de monitorizare GSM, este faptul că trebuie ştiut dacă urmează a fi amplasată sau dacă există semnal GSM 2G, 3G sau 4G. În cazul în care semnalul 2G este foarte slab, există posibilitatea ca şi camera să nu funcţioneze conform parametrilor daţi de producător. Semnalul se poate verifica foarte uşor cu ajutorul unui telefon mobil.

Recomandăm să alegem ca şi operator pe cel care are semnalul cel  mai bun în zona în care urmează să amplasăm camera. Un plus al acestor modele de cameră GSM îl reprezintă aplicaţia pentru control la distanţă. Acest program permite controlarea camerei şi modificarea setărilor în funcţie de dorinţa utilizatorului. Pe piaţă, există multe modele de camere, iar recomandarea noastră este să verificaţi termenul de garanţie, calitatea pozelor şi suportul pe care vi-l poate oferi, pre-vânzare sau post-vânzare.

 

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole