SPROMISE - Camera de Monitorizare Nu Trimite Fotografii

  • Camera nu porneste

Verificati daca ati instalat corect bateriile urmand polaritatea , daca tot nu porneste incercati sa inlocuiti bateriile cu unele noi. Camera poate functiona in regim de urgenta cu 4 baterii de tip AA, amplasate in partea stanga langa balama, doua baterii sus si doua in partea de jos.

Apoi verificati amplasarea SD CARD ului care trebuie inserat in slotul special din partea laterala a camerei urmand pictograma de introducere dupa carcasa. Capacitatea SD cardului nu trebuie sa depaseasca 32G. Camera trebuie sa intre in modul de operare, comutand butonul in modul SETUP, in modul ON sau OFF display ul nu se aprinde.

Daca ati efectuat toate operatiile de mai sus si camera nu porneste este necesar sa o expediati la noi pentru ivestigatii amanuntite utilizand formularul de aici: https://articolevanatoare.ro/service-camere-monitorizare-padure-animale

 

  • Camera porneste dar nu are semnal

In cazul in care camera porneste dar nu are semnal trebuie verificata antena daca este montata corespunzator, apoi trebuie sa va asigurati ca PIN ul cartelei SIM este scos sissa va asigurati ca aveti date active pe cartela/abonament. Nu in ultimul rand trebuie sa verificati ca operatorul de telefonie selectat are semnal de date mobile 2G/3G/4G in zona in care doriti amplasarea camerei.

Pentru a va asigura de toate acestea trebuie sa sunati la serviciul de relatii cu clientii al operatorului de telefonie mobila sa va confirme urmatoarele :
- Ca SIM ul este activ
- Ca aveti credit sau un plan de date active, respectiv ca aveti internet pe acea cartela

Daca ati efectuat toate operatiile de mai sus si camera tot nu indica semnal este necesar sa o expediati la noi utilizant formularul de aici: https://articolevanatoare.ro/service-camere-monitorizare-padure-animale

 

  • Camera face poze dar nu trimite pozele pe e-mail

In cazul in care camera are baterii , are semnal, dar nu transmite fotografii pe email trebuie verificat daca SIM ul este introdus corect, codul PIN al cartelei SIM este scos, daca aveti plan de date activ si nu in ultimul rand ca SD Card ul este introdus corect.

Daca toate aceste aspecte sunt intrunite puteti testa camera urmand procedura:
1. Porniti camera in Setup
2. Aseptati sa va afiseze semnalul in coltul din dreapta al ecranului
3. Apasati tasta meniu
4. Mergeti in ultimul meniu denumit WIRELESS
5. Coborati cu sageanta in jos pana gasiti UPDATE PARA
6. Apasati tasta OK

Daca va afiseaza mesajul “FILE NOT FOUND” insemna ca fisierul” MMSCFG.bin” a fost sters dupa card motiv pentru care camera nu poate incarca parametrii necesari transmiterii de fotografii .

Daca v-a afisat UPDATE SUCCESFULL inseamna ca parametrii camerei s-au updatat si puteti testa trimiterea unei fotografii de test.

Fotografia de test se trimite cand camera este in modul SETUP, se apasa tasta OK, atunci va aparea pe ecran mesajul “ Do you want to send this picture” , apoi apasati inca o data tasta OK pentru a confirma trimiterea fotografiei.

Pe ecranul camerei in partea de jos se vor afisa procesele ce au loc
(Setting…, Sending…, SENT)

In final daca poza s-a transmis cu succes camera va afisa mesajul “SENT” iar daca procesul de trimitere nu se finalizeaza, se va afisa un cod de eroare.

Daca primiti mesajul “SENT” si poza nu intra pe email verificati folderul “SPAM”, daca fotografia este in spam puteti marca mesajul ca nefiind SPAM si va intra normal in INBOX .

 

Daca ati efectuat toate operatiile de mai sus si camera tot nu trimite fotografia sau afiseaza mesaj de eroare este necesar sa o expediati la noi utilizant formularul de aici: https://articolevanatoare.ro/service-camere-monitorizare-padure-animale