Sari la conținut

Îți expediem comanda în maxim 24 de ore

Coș
0 articole

Blogul Articole Vanatoare

Despre Camere de Monitorizare Vanat

Camerele de monitorizare sunt produse de o reala importanta in aproape toate activitatile legate de controlul si observarea proprietatii particulare si nu numai. Ele au fost utilizate tot mai intens ca urmare a eficientei lor vizavi de rolul lor in combaterea unor efecte nedorite generate de fenomenul de infractionalitate, deja extins  in tara noastra.

Deja frecvent  folosite si la nivel national, aceste aparate pot avea o utilizare destul de complexa ca si domenii de folosire. Practic, in orice loc unde vrei sa urmaresti evolutia intr un interval de timp a ceea ce se intampla in acel loc, se poate monta o camera de monitorizare. Ca sa nu mai amintim aici rolul avut in combaterea oricarui eveniment nedorit. De la spatiile comerciale, depozite, parcari si parcuri auto pana la spatiul domestic al caselor in care locuim.

Siguranta copiilor depinde in mare masura de masurile de precautie pe care adultii le iau. O atentie sporita la detalii, rabdarea si timpul acordat stabilirii unor repere clare poate ajuta la gasirea rapida a celor mici si la evitarea unor situatii  neplacute. mai ales in cazul copiilor care stau cu bone in timpul in care noi suntem la serviciu.

La fel in incinta casei noastre pe perioada cand noi lipsim de acasa.
 Intrucat concediul este un moment pentru relaxare, grija hotilor nu trebuie sa constituie un impediment pentru nimeni. Din contra, cu putina atentie acordata detaliilor dinainte de plecare, va puteti bucura de vacanta si tine problemele la distanta. Montarea unei camera, apoi a unor alarme pot preintampina anumite efecte ale infractionalitatii.

In perioada de vara, majoritatea oamenilor aleg sa isi petreaca mare parte din concediu departe de casa. Acest lucru are bineinteles o multime de beneficiile, insa exista si riscul ca hotii sa profite de absenta proprietarilor si sa patrunda in locuinte. O camera montata poate oferi informatii pretioase cu tot ceea ce se intampla in absenta noastra. Iar o alarma eficienta conectata la o instituie receptiva care poate interveni rapid, poate preveni ceva nedorit de nimeni.

 La fel este in cazul unor incinte cu lucruri de valoare, muzee  diverse, magazine cu produse valoroase.

Aceste camere profesionale substituie cu mult profesionalism munca depusa de persoane care fizic nu ar putea face fata volumului de munca. Un paznic nu poate avea eficienta unor asemenea aparate.

Securitatea performanta si de o calitate ireprosabila o ofera din plin aceste camere de monitorizare . In cazul spatiilor unde se construieste ceva pentru protectia materialelor , a uneltelor, a masinilor se pot folosi asemenea camere.La fel in cazul unor livezi ,sau a unor gradini, sere, depozite  cherestea, furaje sau de produse agricole.

Ajungeti acasa si descoperiti ca locuinta a fost sparta. Este practic una dintre cele mai neplacute situatii care se poate petrece in orice moment. Majoritatea inca nu inteleg cat de importanta este siguranta proprietatii  si din aceasta cauza au parte de asemenea intamplari neplacute.

Potrivit tuturor rapoartelor, locuintele care nu sunt prevazute cu camere de supraveghere video profesionale, sunt predispuse la asemenea neplaceri. Suntem siguri ca nimeni nu doreste ca locuinta sa intre in vizorul hotilor, iar vestea buna e ca solutia pentru prevenirea acestor intamplari exista si este accesibila oricarei persoane.

In cazul in care va instalati camere supraveghere video la locatie, veti observa cu usurinta daca o persoana este suspecta si astfel puteti lua din timp masuri de precautie. Daca in timpul zilei aveti certitudinea ca ii puteti identifica pe potentialii infractori, cand vine noaptea lucrurile se schimba. Din acest punct de vedere va recomandam sa instalati o camera de supraveghere cu infrarosu pentru a fi sigur ca locuinta este protejata la orice ora.

In situatia in care cineva intra in casa, cu ajutorul unor camere supraveghere exterior profesionale politia ii poate prinde mai repede pe infractori. In alta ordine de idei, instaland camere la dumneavoastra acasa, aveti liniste sufleteasca stiind ca va puteti baza pe un partener de incredere ce monitorizeaza si inregistreaza orice miscare. Performante, aceste camere au si un  zoom de marire fara a pierde din calitatea imaginii. Pe de alta parte se poate inclina in diverse unghiuri.

Daca aveti o afacere, in mod cert va trebuie camere supraveghere exterior profesionale. Cu ajutorul lor puteti monitoriza destul de usor activitatea desfasurata in imobilul institutie dar si in spatiul exterior al acestuia. Pe de alta parte angajatii vor avea randament mai bun stiind ca cineva le observa orice gest.In timpul programului dar si in afara lui , este foarte indicat de a instala aceste camere de monitorizare.

Daca exista un conflict intern, constatati ca unul dintre angajati nu isi face datoria sau pur si simplu lipsesc bani, cu ajutorul inregistrarilor veti afla cine este vinovatul si in acest mod puteti lua masuri. Astfel demonstrati ca si in situatia in care nu sunteti la birou, aveti totul sub control.

In cazul in care aveti vecini ce par suspecti, ar fi bine sa va asteptati la surprize neplacute din partea lor deoarece ei cunosc cel mai bine programul pe care il aveti, cand lipsiti de acasa si cat de bogat  sunteti.

Asadar recomandarea noastra ar fi sa nu asteptati pana se petrece ceva neplacut cat timp sunteti plecat si sa va instalati camere supraveghere exterior profesionale cat mai curand. Nu va asumati nici un risc si luati masuri de precautie din timp pentru a evita orice conflict ce ar putea sa apara.

Astfel de situatii pot fi prevenite prin amplasarea de camere de supraveghere exterior la momentul oportun. In acest fel aveti un martor ocular de partea dumneavoastra care intotdeauna spune adevarul.Iar aceste camere au dovedit din plin utilitatea lor si in atatea procese juridice.

Exista evident si situatii in care persoane straine sau chiar oamenii din jurul dumneavoastra va invidiaza si din acest motiv vor cauta sa va faca rau prin distrugerea bunurilor pe care le aveti. Dar si in aceasta situatie martorul ocular isi va spune cuvantul care este din nou in avantajul dvs.

Chiar si in sectorul unor parcuri frecventate de toate categoriile sociale se pot pune asemnea camere. Astfel se poate observa daca in acele zone se intampla ceva . la fel in restaurante, sau cluburi, sali de sport etc etc. 

Solutia pe care noi o propunem este una dintre cele mai eficiente si cu un cost scazut, deoarece modelele aduse in discutie sunt de ultima generatie.

Mai exact sunt niste camere de dimensiuni reduse, alimentate cu baterii, independente, care se pot muta acolo unde este nevoie.

Aparute destul de recent pe piata din Romania, aceste camere (cunoscute si ,,Trail Cam") indiferent de numele pe care il poarta, camera supraveghere , camera video pentru vanatoare, camera monitorizare vanat, functioneaza pe acelasi principiu, respectiv un sensor de miscare in functie de intensitatea pe care a fost reglat detecteaza miscare si trimite un impuls catre obiectivul foto care face poza sau filmeaza in functie de setarile facute. Pozele si filmarile sunt stocate pe un card de memorie.

 

Clasificarea camerelor de supraveghere:

- Camera-supraveghere care stocheaza informatia pe card.

- Camera care trimite informatia prin intermediul sistemului GPRS catre un terminal setat de catre utilizator ( smartphone sau computer/notebook).

Camere care stocheaza informatia pe card.

Exista in momentul de fata pe piata o multitudine de camere care, in principiu fac acelasi lucru, dar exista diferente legate de capacitate ca si unitate. Astfel avem camera cu un numar variabil de megapixeli, camera care doar fac poze, camera care fac poza si filmeaza, camera care fac poze de inalta rezolutie si filmeaza HD. La inceput aceste camere utilizau pe timpul noptii un blitz pentru a face fotografii, acum tehnologia a avansat, iar fotografiile si filmarile pe timpul noptii sunt facute cu ajutorul ledurilor cu infra- rosu. Evident ca un prag definitoriu pentru calitatea pozei este reprezentat de numarul de leduri si tipul lor. S-a observat ca in anumite zone vanatul distingea ledurile cu infra rosu chiar daca, lumina lor era practic insesizabila pe timpul noptii.

Producatorii au lucrat sa corecteze aceasta problema si au lansat modele cu low glow si black led. Camerele de supraveghere vanat care folosesc tehnologia low glow dispun de leduri cu o stralucire foarte redusa, iar cele cu black led nu pot fi depistate pe timpul noptii pentru ca nivelul lor de luminozitate este zero.

De retinut ca toate aceste camera dispun de cateva functii importante:

- Setarea numarului de megapixeli in functie de rezolutia pozei pe care dorim sa o stocam pe card;

- Trigger time-ul, explicit, rapiditatea cu care face poza;

- Alegerea modului -foto sau video, sau functie foto+video

- Setarea anumitor cicluri orare in care sa functioneze

- Modurile de fuctionare

- alte optiuni si functii, etc .etc.

Toate dispun de un set up din care se pot regla detalii legate de numele camerei, pentru modele foarte performante, de anumite interval orare in care camera sa faca poza, setare data si ora , temperatura, chiar si fazele lunii si ca si masura de protectie se pot pune niste parole de acces. Modele mai noi dispun si de un ecran LCD unde se pot vizualiza pozele si filmarile stocate in camera. In functie de model si producator funtioneaza cu 4, 8 au chiar 12 baterii care in functie de setarile camerei, respectiv de numarul de poze , rezolutie, foto sau video ofera camerei o autonomie mai scazuta sau ridicata. Trebuie avut grija in cazul in care zona unde este amplasata camera de supraveghere este la o distanta mare sa folosim un card de memorie care sa I permita camerei sa stocheze informatiile atata timp cand va fi nevoie. Datorita faptului ca ele sunt montate in aer liber dispun de garnituri de etansare si sunt rezistente la apa, astfel incat apa a nu patrunde in interior, dar majoritate producatorilor recomanda in masura in care se poate sa nu fie amplasate in zone total expuse.

Camere care trimit informatia prin terminal GPRS.

Acest tip de camere functioneaza pe acelasi principiu cu cele descrise mai sus, singura deosebire fiind ca, in functie de setari, ele pot transmite imaginile si filmarile stocate fie prin sistem wireless sau gsm catre utilizator. Majoritatea utilizatorilor se arata foarte incantati de acest sistem pentru ca primesc informatiile in timp real din locul in care camera este amplasata, dar acest sistem pe langa faptul ca are un pret corelat cu aptitudinile ei trebuie sa indeplineasca anumite specificatii.

1.Camera sa fie compatibila cu sisteme GSM din Romania;

2.In zona in care este amplasata sa existe semnal gsm 2G;

3.Utilizatorul sa achizitioneze un sim card ce se poate cumpara de la orice dealer de telefonie mobila (ORANGE/ TELEKOM /VODAFONE).

Aceste camere pot trimite fie MMS catre utilizator, dar pentru ca acest sistem sa fie functional trebuie sa dispunem de un smartphone unde camera sa trimita poza, fie sa o setam sa trimita email la adresa dorita, dar si in cazul acesta avem nevoie de un smartphone pe care sa avem internet si o adresa de email. Exista si posibilitatea sa verificam adresa de email de la un calculator laptop sau desktop dar asta inseamna ca nu vom putea vizualiza pozele in timp real. Pozele trimise de ambele tipuri de camere vin insotite de informatii legate de ora a care s a facut poza, data, temperatura si in functie de numarul de poze stocate cat a stat animalul. Toate aceste modele de camere pot fi folosite nu numai pentru supravegherea vanatului, dar si pentru o paleta larga de domenii de activitate care ofera un plus de securitate si protectie a unui obiectiv ales ( spatii comerciale, depozite, birouri etc.). Pe piata exista in momentul de fata o gama variata de produse, dar recomandam sa se aleaga produse de firma pentru ca in final conteaza fiabilitatea produsului in timp cat si calitatea pozelor respective a filmarilor stocate in memorie.

Camera de monitorizare furnizeaza prin imaginile surprinse date pretioase despre starea de sanatate a vanatului observat, apoi despre valoarea lui vanatoreasca, ne referim aci la marimea animalului sau a trofeului, a comportamentului sau in mediul salbatic, a raportului de sexe etc. Practic imaginea inregistrata pe cardul aparatului ne ajuta sa vedem ce avem in fondul de vanatoare la un anumit moment si intr-un anumit loc. Unde ar fi indicat sa se pozitioneze aceste camere? Aproape in toate locurile care prezinta un grad sporit de interes pentru deplasarea vanatului, locuri cunoscute de personalul de specialitate, locuri cu buna vizibilitate.

 

Aceste camere in urmatoarele locuri:

-in ,,zonele de liniste "din cadrul fondurilor de vanatoare (zone care conform legislatiei in vigoare trebuie sa existe pe fiecare fond de vanatoare indiferent de specificul lui);

-la punctele de monitorizare a ursilor si mistretilor;

-la locurile de rotit ale cocosului de munte -la locurile de boncanit ale cerbilor -la trecatorile vanatului, la scaldatori, la construciile si instalatiile vanatoresti (sararii, depozite de hrana, hranitori de cervide, bordeie de panda-astfel putem vedea ce specii frecventeaza zona cu asemenea constructii si instalatii, asa se poate evita si deterioarea lor cu intentie de diversi rauvoitori);

-in golul alpin unde este prezenta capra neagra, in locuri bine alese pe unde trece vanatul, dar si unele persoane cu ganduri mai mult sau mai putin pasnice;

-in diverse poieni, plantatii tinere, pepiniere

-in locuri frecventate de rapitoare;

-la toplitele de puieti de salmonizi, la locurile unde s-au amenajat cascade podite, chiar si in interiorul unei pastravarii, la extremitati;

-la casele izolate din mediul salbatic, cabanele de vacanta, unde exista un grad ridicat de a fi sparte de hoti;

-la bazinele piscicole, lacuri amenajate;

-la fazanerii in zona volierelor spre a putea impiedica un atac sau prezenta unor rapitoare (mustelide, ulii etc);

- la gospodariile din zona montana, razlete, care au tarcuri cu oi, vite sau cai;

-la tarcurile si complexurile de crestere intensiva a vanatului;

- in diverse puncte, indicat la drumurile forestiere, locuri tranzitate de potentiali braconieri, la intersectii de drumuri forestiere.

-sunt foarte utile pentru  monitorizarea stanilor, fermelor, depozitelor de leme si cherestea, stupilor, a livezilor si gradinilor, a caselor de vacanta etc

MOULTRIE  si LTL ACORN sunt 2 furnizori cu care avem experienta si de-a lungul timpului s-a dovedit ca sunt  modele extrem de fiabile ce acopera intreaga gama de performante raportate la niste preturi foarte bune.

CAMERE SUPRAVEGHERE – MODEL NOU (UOVISION)

 

Dat fiind facptul ca suntem prezenti in piata si comercializam camera de monitorizare vanat de aproximativ 3 ani, dorim sa oferim in continuare clientilor nostri produse de cea mai buna calitate care sa corespunda celor mai exigente cerinte.

Astfel, am testat diferite modele de camera de la Moultrie, LTL Acorn si a venit momentul sa testam si camerele produse de catre UO Vision.

Acestea au fost testate in conditii diferite pentru a putea evalua performantele si functionalitatea lor cat mai corect posibil.

 

Au fost testate atat modelele 2G, 3G cat si clasicele modele care stocheaza informatia pe SD card.

Am ramas placut surprinsi de cateva aspecte: usurinta cu care se pot seta aceste camera, viteza de transmitere a dateleor, autonomia crescuta, culorile naturale ale pozelor si nu in ultimul rand ceea ce toata lumea isi doreste de la aceste camere, iluminarea si calitatea pozelor pe timp de noapte.

Camerele au fost testate in oras, in padure si in zone izolate de munte, locuri in care camerele s-au comportat conform specificatiilor oferite de producator.

Analizand toate cele de mai sus am luat decizia sa introducem in oferta noastra aceste produse cu increderea ca cei care le vor folosi vor fi pe deplin multumiti. Cu atat mai mult cu cat este primul model de camera cu 3G de pe piata.

Articol anterior
Articol următor

Lasa un comentariu

Toate comentariile blogului sunt verificate înainte de publicare

Multumesc pentru abonare!

Acest email este deja înregistrat!

Cumpărați aspectul

Alege Opțiunile

Editare opțiune
Notificare actualizare stoc
this is just a warning
Contul meu
Coș de cumpărături
0 Articole